Mai bine să mergem la Jocurile Olimpice, jucătorii NHL reacționează la Cupa Mondială amânată

Mai bine să mergem la Jocurile Olimpice, jucătorii NHL reacționează la Cupa Mondială amânată

Cupa Mondială, succesoare a Cupei Canadiene, a avut loc doar de trei ori până acum – în 1996, 2004 și 2016. Turneul este organizat de NHL și având în vedere reluarea absenței jucătorilor săi de la olimpiadă, acesta ar fi singurul turneu internațional de la NHL (doar cei care au terminat sezonul sunt eliberați la Campionatul Mondial).

Ultima Cupă Mondială a adus și noutăți – în loc de Slovacia și Germania, selecțiile din America de Nord sub 23 de ani și Europa au început în turneul cu opt membri. / p>

“De aceea nu a fost cel mai bun turneu pentru mine”, a spus căpitanul Tampa Steven Stamkos într-un interviu pentru TSN.A făcut parte dintr-o echipă care a apărat victoria în vârstă de 12 ani la un turneu neregulat. care încă regretă că nu a participat la jocurile de la Sochi din 2014, unde nu a fost rănit. „Mulți dintre băieți o văd la fel. Din punctul de vedere al jucătorului, Olimpiada a fost ceva cu adevărat special, dar au luat-o de la noi.Ne-am înțepenit puțin ”, a spus Stamkos despre decizia unei ligi care nu și-a eliberat jucătorii de hochei la ultimele jocuri olimpice de la Pyongyang, Coreea din februarie trecut.

Jocurile Olimpice, Cupa Mondială sau ambele?

Singurul loc care poate oferi fanilor toate cele mai strălucite stele de peste mări este Cupa Mondială. Dar, chiar și cu asta, nu va fi la fel de roșu cum anunța NHL anul trecut.Acordul actual se încheie abia în 2022, dar dacă una dintre părți își exprimă dorința de a negocia unul nou în septembrie anul viitor, contractul va expira la sfârșitul sezonului 2019/20. Prin urmare, ambele tabere preferă să fie de acord că organizarea SP în 2020 nu este realistă în termeni. “, Spune suedezul Victor Hedman, coechipierul lui Tampa, Stamkos.

Canadienul de la Toronto, John Tavares, adaugă:„ Nu le vedem în fiecare zi, cu atât mai valoroase sunt astfel de oportunități. .În cele din urmă, ar dori un calendar NHL obișnuit de evenimente internaționale. ” Acesta este unul dintre motivele pentru care jucătorii NHL vor apărea la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022 mai devreme decât la următoarea Cupă Mondială.

Close