Bundesliga: Campionatul ar putea fi reluat pe 9 mai

Bundesliga: Campionatul ar putea fi reluat pe 9 mai

Oficialii Bundesligii au decis ca primele trei ligi, atat cele masculine, cat și prima divizie feminină sa fie fi reluate la jumătatea lunii mai, data de 9 mai fiind stabilita ca si reper. Insa totul va depinde si de reglementarile pe care statul german le va avea in vigoare la acea data.
Presa germană ne informeaza insa de deciziile federatiei, conform documentelor oficiale, precum si despre condițiile necesare reluarii campionatelor:
– La partidele din Bundesliga vor putea participa  cel mult 322 de persoane: jucători, antrenori, stuff administrativ, personal medical etc., iar la ligile inferioare doar 270;
– Tuturor acestor persoane le se va fi luata temperatura la intrarea în stadion;
– Fotbalistii vor fi testați cel puțin 1 dată pe săptămână, iar cand va fi cazul, chiar de doua ori, avandu-se in vedere achiziționarea a 25.000 de teste COVID-19;

– In cazul vreunui test pozitiv echipa nu va intra automat in carantina (carantina de grup), aceasta decizie va aparține autorităților medicale;
– Obisnuitele ceremonii de la începutul meciurilor nu vor mai avea loc: strângerile de mâini, pozele de echipă etc.
– Conferințele de presă de dupa sau inainte de disputarea partidelor  se vor desfasura online, live. (LIVE).

Doar 14 jucatori din totalul celor 1.100 de fotbaliști profesioniști din Germania au fost infectați cu noul coronavirus, conform directorului Bundesligii, Cristian Seifert toți recuperandu-se fără compolicații.

Liga germană de fotbal (DFL) anuntase initial intreruperea Bundesligii până la data de 30 aprilie din cauza pandemiei de coronavirus, insa datorita situatiei generale din intreaga lume forul german si-a dat acordul si a permis reluarea antrenamentelor de-abia saptamana trecuta. Insa si aceste antrenamente sunt oarecum limitate, desfasurandu-se în grupuri mici de fotbalisti şi fără contacte directe, atat intre între fotbalişti, cat si între antrenori şi fotbalişti.

O alta problema a cluburilor este cea financiara, intrucat suma restantă, in valoare de 332 milioane de euro, pe care Sky Tv o are de platit pentru drepturile TV avea ca si data scadentă iniţial ziua de 10 aprilie, însă deja atunci Bundesliga era deja suspendata din cauza pandemiei de COVID-19.

Astfel ca cluburile încă aşteaptă ultima tranşă din drepturile tv, existand zvonuri ca acestea o vor primi pe 2 mai, avand in vedere probabilitatea foarte mare de reluare a Bundesligii, potrivit dpa. Kicker, de asemenea, scrie in paginile sale ca nu exista probleme din acest punct de vedere si ca discuţiile intre partile implicate au decurs normal, avansandu-se ca si data pentru efectuarea platii de catre Ligă a ratei a patra a sezonului ziua 2 mai pentru toate cele 36 de cluburi din primele doua divizii valorice.

Close