Întrucât NBA a fermecat-o pe slovena Dončič. Cel care poate face totul

Întrucât NBA a fermecat-o pe slovena Dončič. Cel care poate face totul

Ultima dată a învins 41 de puncte, 10 asistențe și șase recuperări în prestigiosul derby din Houston Rockets Texas. Scorurile sale din precedentele trei dueluri sunt: ​​42, 35, 30. Pare de neoprit. Domină.

Totul se simte ca un miracol sportiv: un tip din Ljubljana umilește icoane americane în fiecare seară. Dar este un fel de miraculos.

Real? Echipa de tineret?

Fiul unui fost jucător de baschet ar fi atins o minge portocalie în șapte luni. Încă din copilărie, se număra printre cei mult mai bătrâni. La numai 16 ani, a zburat fără teamă în linia A a lui Real Madrid. În adolescență, a devenit MVP-ul Euroleague și a adus Slovenia în aurul european.Încă puțin?

Pentru Phoenix și Sacramento, deținătorii celor două cele mai înalte poziții de proiect din 2018, da.

„Încă cred că europenii sunt defavorizați în comparație cu talentele care joacă în America. Majoritatea factorilor de decizie privesc Europa de două ori – și dacă copilul alege o seară mai rea? ”, Explică jurnalistul Jonathan Givony, care este talentat la ESPN.

Momentele în care jucătorii de baschet de peste Atlantic sunt priviți automat ca prostii au dispărut, dar un anumit scepticism persistă. După cum a spus Phillip Parun, agentul lui Tomas Satoranski: „NBA este în această mizerie.Când a sosit Dončič, Real a fost numită o echipă bună a tineretului. „În America, trebuie să te îmbunătăți tot timpul. Nu contează ce ai făcut înainte ”, a spus Satoranský. „Dar O. K., Luka este excepțională. Și a crescut extraordinar de la primul joc NBA. ”Houston a fost ultimul care a văzut. Nici măcar cel mai recent om al ligii, James Harden, nu a fost suficient. Acesta a fost spectacolul lui Dončič.

El poate face totul. Bucurie să privesc!

Ce face? Nivelul talentului este evident și pentru laic, dar are și o minte extraordinară. Uneori pare pretențios, ceea ce poate nu dăunează NBA – dimpotrivă.Granița dintre pompă și încrederea necesară în sine este adesea estompată. Ca atunci când spunea: „Poate că tonul NBA are dimensiuni ușor diferite, poate este mai rapid și există o mulțime de superstaruri. Dar tot este baschet, nu-i așa? ”

Aceasta a fost, potrivit Givony, esența alegerii. Pe scurt, multe echipe s-au gândit, poate din perspectiva NBA, că Dončič nu ar putea fi mult mai bun decât în ​​Europa. Că a lovit capul la tavan și că nu va avea atât de mult succes în concurența superioară. Eroare, mare greșeală!

“Încă nu are trupul unui tip. Se va îmbunătăți doar ”, crede Mike D’Antoni, un bard antrenor cu experiență din ambele părți ale Atlanticului. O altă legendă, Gregg Popovici, adaugă: „Poate face totul. Are un stil frumos, suficientă încredere.Pe scurt, este o plăcere să te uiți. ”

Pentru peste mări obsedat statistic, există dovezi noi: după tuneta de la Houston, Dončič a obținut peste 2.000 de puncte, 500 de asistențe și 500 de recuperări, pe care numai Oscar Robertson, vedeta, le-a reușit în fața sa. Anii 60 și unul dintre cei mai cunoscuți jucători de baschet din secolul XX.

De aceea, fanii au strigat „MVP” la Dončič, el a zâmbit și și-a ridicat degetul mare ca un gest de mulțumire. “Scopul principal este să intri în playoff”, a spus el. Dacă nu se supără, obiectivul echipei sale va fi în curând mic.

Close