NFL: Este cea de-a șasea dată pentru vikingii din Minnesota?

NFL: Este cea de-a șasea dată pentru vikingii din Minnesota?

Există doar 10 echipe din NFL care au mai multe apariții la Super Bowl decât toate cele patru din Vikingii din Minnesota.Una dintre cele mai bune echipe din primii ani ai Super Bowls Era, dar au mers 0 din 4 în jocurile pentru lupta pentru titlu.

După Super Bowl XI, echipa de stat din cele 10.000 de lacuri a ajuns de cinci ori în finala Conferinței Naționale, dar nicăieri nu s-au întors, inclusiv înfrângeri extrem de dureroase pentru fanii vikingi.

Prima finală pierdută a venit doar un an mai târziu căzând cu 32-14 în Oakland în „Big Game”, dar a pierdut 23-6 față de cowboy-urile din Dallas, într-un joc în care vikingii au comis patru cifre de afaceri.

Un deceniu mai târziu, Washingtonul i-a învins cu 17-10 într-un meci amintit pentru pasul scor pe care Darrin Nelson l-a aruncat cu mai puțin de un minut de mers și care ar fi trimis jocul la prelungiri.

A fost nevoie de mai mult de un deceniu pentru ca vikingii să se afle în primii doi ai NFC.În sezonul 1998, Minnesota a avut cea mai bună palmaresă din liga, 15-1, datorită celei mai bune infracțiuni de atunci, conduse de Randall Cunningham, Robert Smith, Cris Carter și un rookie Randy Moss.În finala NFC, cu puțin peste două minute de jucat și câștigând 27-20, șutul Gary Anderson, care nu a greșit tot anul (35 din 35 în goluri de teren, 59 din 59 în puncte suplimentare) El a trimis la o parte încercarea sa de 39 de șantiere, dând viață lui Atlanta, care a legat jocul cu un minut de joc și, în prelungiri, Morten Andersen nu a reușit să dea 38 de metri pentru a sparge inima vikingilor.

Doi ani mai târziu s-au întors în finala NFC, dar New York Giants i-a zdrobit cu 41-0, ceea ce este încă cea mai mare diferență într-o finală a Conferinței Naționale.

Ultima inimă ruptă a ajuns în ianuarie 2010.În Superdomeul New Orleans, după un joc foarte fizic care a descoperit în cele din urmă Bountygate of the Saints, Minnesota a avut primul și zece în curtea a 33-a a Sfinților cu mai puțin de 20 de secunde și jocul a fost egalat la 28. A Pedeapsa de 12 jucători i-a trimis la cinci metri înapoi și imediat, Brett Favre a aruncat în mod inexplicabil o pasă peste câmp, a fost interceptat și în prelungiri, vikingii nu au văzut mingea, Garrett Hartley a marcat un gol pe teren și a contat din nou Vikingii au rămas la marginea Super Bowl.

Close